Stripboeken in de reeks 'Largo Winch'

Algemene karakterisering van de reeks

Largo Winch is een jonge miljardair. Hij is van europese afkomst, en geadopteerd door een amerikaan, Nerio Winch. Na de dood van Nerio erft Largo een hele trits bedrijven die samen Groep W heet.
Largo is dan wel miljardair, maar hij heeft een redelijk roerig leven achter de rug, en hij dopt veelal liever zelf zijn boontjes. Daarbij wordt hij al sinds het eerste album gesteund door twee vrienden: Simon Ovronnaz, een ex-bajesklant met wie hij in Turkije in de cel gezeten heeft en met wie hij heeft weten te ontsnappen, en Freddy Kaplan, de piloot die regelmatig aan het roer zit van het vliegtuig waarin Largo zich verplaatst.
In deze reeks vormen steeds twee opeenvolgende delen één verhaal. In het eerste deel beginnen de problemen, en in het tweede deel probeert Largo deze problemen weer op te lossen. In de verhalen worden bepaalde praktijken uit het moderne leven "behandeld". Zo is bijvoorbeeld al de heroïne-handel en afpersing van rijke zakenmensen aan de orde geweest.

Laatst aangeschafte album

nummer   11
titel   Golden Gate
tekenaar   Philippe Francq
scenarist   Jean van Hamme
uitgever   Uitgeverij Jean Dupuis, N.V.
ISBN   90-314-2274-6

Korte beschrijving

Een van de media-bedrijven uit de groep is betrokken bij de productie van een televisie-serie waarin Simon de hoofdrol speelt. Golden Gate is de titel van deze serie. Largo vertrouwt de zakelijke kant van deze productie niet en gaat op onderzoek uit. Ondertussen begint Simon last te krijgen van ster-allures.

Oordeel

Largo volgt als altijd zijn eigen weg en doet alles in zijn eigen stijl. Zoals gewoonlijk begint het verhaal goed op gang te komen om halverwege op het einde van het boek uit te komen. In filmtermen (hoe toepasselijk) noemen ze dat een "cliffhanger".
Zoals bij de andere verhalen smaakt dit weer naar meer, en duurt het wachten op het volgende, aansluitende deel natuurlijk weer veel te lang.

Links

Klik hier! Overzicht van de laatst aangeschafte stripboeken
Klik hier! Overzicht van alle besproken stripboek-reeksen
Klik hier! Overzicht van tekenaars van 'mijn' stripboeken
Klik hier! Overzicht van scenaristen van 'mijn' stripboeken