Het wandelboekje: verslaglegging van een sociale sport.

Wandelboekjes

Door veel wandelaars worden deze boekjes gebruikt als een logboek van de wandel-carrière. Op iedere twee pagina's is ruimte om wat te schrijven over een tocht, en voor een plaatje of sticker. Veel wandelclubs geven een sticker of een plaatje bij het voltooien van een wandeltocht. En als laatste worden onder op de rechter pagina dagafstand en totale afstand genoteerd. Elk boekje van het type zoals dat hier is afgebeeld heeft ruimte voor 23 wandeltochten (oud model) of 31 (nieuw model).
Deze boekjes zijn bij (bijna) alle georganiseerde wandeltochten te koop voor een klein bedrag. Waar er door welke organisatie een wandeltocht uitgezet wordt is te vinden op (bijvoorbeeld) http://www.wandelkalender.nl/ [Externe link; wordt geopend in apart venster].

In mijn website heb ik ook vastgelegd wanneer en waar ik heb gelopen. Ook de aantallen gelopen kilometers heb ik daarbij opgegeven, vergelijkbaar met de manier waarop ik deze in mijn wandelboekjes heb genoteerd. In mijn website heb ik overigens bij elke tocht ook nog zowel het maandtotaal als het jaartotaal tot en met de betreffende tocht vermeld, en het totaal tot dan toe in het betreffende boekje. En ik geef daar ook aan op welke pagina deze tocht genoteerd staat (doortellend over alle boekjes).

nr bladen eerste tocht laatste tocht totaal
t/m vorig
boekje
dit
boekje
totaal